Bibliotek

Scannede bøger

Bornholms historie er rigt repræsenter på min reol og jeg bruger dem ofte som opslagsværker til mine små artikler. Ud over at få fakta viden om specielle emner, er de ældre historiske værker også “historie om historien”; hvordan fokus på emner ændrer sig over år.

Det er noget helt specielt at eje bøger, der er gamle – over 200 år – et andet er at have adgang til bøgernes indhold. Det øger værdien, at have dem digitalt. Derfor scanner jeg bøgerne og gør dem søgbare, således at de er nemme at bruge. De digitaliserede bøger deler jer gerne med andre, som interesserer sig for Bornholms historie.

Jeg har allerede scannet en hel del og fordelt dem dels på min egen hjemmeside og dels på andre sider, som jeg er webmaster/redaktør for. Efterhånden vil jeg få opbygget et system, der gør det letter at finde de relevante emner:

På denne side findes bøger om retsvæsen, biografier og ældre topografiske værker, som jeg vil bestræbe mig for at beskrive og kommentere.

Slægtstavler, skifteudskrifter, skatte- og borgerlister, som tidligere var at finde på Aneklubbens hjemmeside, kommer snart her! (Aneklubbens hjemmeside nedlægges forår 2023)

Desuden vil man finde en del scanninger fra mig på Bornholms Historiske Samfunds hjemmeside  (Bornholmske Samlinger, Bornholms sprog,  stednavne, arkæologi og speciallitteratur)

Bornholms Historie

[under udarbejdelse]